Street Art felvonulás

imga0646Kedves barátok, ismerősök, művészek!

Egy street-art akcióhoz kérem a közreműködéseteket, ami a Boulevard & Brezsnyev Közép-Európai Kortárs Társadalomművészetet Támogató Közhasznú Alapítvány  projektjének  része, mely szerint szeretnénk a kortárs művészetet visszahelyezni a közéletet formáló státusába.

Mint talán tudjátok, szombaton, az Erőszakmentességi Világnap keretében 15.30-kor egy politikamentes civil rendezvény lesz, aminek céljaival alapvetően egyetértve mi is kivonulnánk. A terveink szerint festményeket transzparensként hordoznánk, amivel kipróbálnánk és kinyilvánítanánk a művészeti cselekvés békés közéletformáló erejét.

Az akciónak több célja van:

 

  1. A kortárs művészet közvetlen utcaközeli bemutatása, promóciója
  2. Szó szerint az értékek hordozása, mintegy némán protestálva a különböző értékrendhez dörgölőzve hivalkodó kiüresedett jelszavak ellen
  3. A köztér szimbolikus visszahódítása a művészeti cselekvés számára
  4. A művészet politikai eszközként hordozásával néma tiltakozás a művészet politikai eszköz szintjére degradálásával szemben
  5. A művészet és társadalom titkos ünnepélyes légyottjának megszervezése

 

Kérjük, hogy hozzátok be egy-egy alkotásotokat, illetve a galériában levő képek közül jelöljetek ki egyet-egyet a sajátjaitokból, amit ? ha az időjárás megengedi – előkészítenénk erre az eseményre. A képek előkészítése céljából találkozzunk 13 órakor a BBgalériában Király u.39.

[nggallery id=51]